PUȘTII DE LA GRUPA 2012 AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI TOCMAI LA… CHEILE GRĂDIȘTEI!

Grupa 2012 de la Politehnica Timișoara, antrenată de Rafael Prodana, a triumfat recent la un turneu juvenil organizat în pitorescul complex Cheile Grădiștei, din județul Brașov.

”Campionii suntem noi!”
Tinerii fotbaliști alb-violeți au obținut rezultate foarte bune în grupa în care au fost repartizați: 5-1 cu Sporting Cluj, 3-0 cu Juniorul Brașov și 2-2 cu Prosport București. Apoi, în fazele eliminatorii au trecut, pe rând, de U Cluj, cu 3-1 și de Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 4-2. În fine, în ultimul act al competiției organizate de Acerbis, copiii antrenați de Rafael Prodana (foto) s-au impus cu 4-3 în fața celor de la Atletico Arad.


Pe lângă trofeu și medalii, gruparea noastră se mândrește și cu o distincție individuală: mijlocașul central Abel Cincă a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului!

Show alb-violet pe teren și în tribune!
Competiția amicală din inima Carpaților nu a fost prima disputată de alb-violeți în această perioadă dominată de pandemie, așa cum explică antrenorul Prodana: ”Am participat și la alte turnee, chiar dacă doar amicale. Primul a fost cel organizat de cei de la Tampa Kids Brașov, la începutul lunii martie, unde am participat în două perioade, la două categorii de vârstă, 2011 și 2012, iar cel de-al doilea a fost cel organizat de către cei de la Porto Bega, Cupa Ceatta, în luna aprilie, unde, la fel, am participat la două categorii de vârstă, 2011 și 2012”.


Referitor la turneul de la Cheile Grădiștei, unde elevii săi s-au comportat remarcabil, Rafael Prodana a precizat: ”În primul rând vreau să-i felicit pe cei de la Acerbis pentru turneu, au reușit încă de la prima ediție disputată la Cheile Grădiștei să organizeze un turneu foarte puternic din toate punctele de vedere (echipe înscrise, terenuri: sintetic și de iarbă, cazare).
Au fost 24 de echipe participante la categoria 2012, dintre care unele foarte puternice și aici reamintesc: Atletico Arad, Prosport București, Csikszereda Miercurea Ciuc, U Luceafărul Cluj, Voluntari, Clinceni, Juniorul Brașov, Corona Brașov, Școala Toader etc.
Despre copii pot spune că sunt foarte încântat, chiar mândru, pentru că știu cât de mult muncim și cât de mult își doresc să practice fotbalul. Au avut atitudinea potrivită de la primul la ultimul joc și acest fapt s-a văzut mai ales prin jocul prestat, dar și prin tarie de caracter, care la această vârstă fragedă este mai rar întalnită – aici reamintesc meciul din finală, unde au fost conduși de cei de la Atletico Arad cu 2-0 încă din primele 5 minute, dar au avut puterea să întoarcă scorul și să câștige meciul cu 4-3. Le mulțumesc și părinților de la grupă, care le oferă o susținere necondiționată băieților și care i-au susținut pe întreaga perioadă a turneului, creând o atmosferă fantastică la meciuri, cu cântece, fumigene etc.”…


Așadar, atât tinerii noștri fotbaliști au fost la înălțime, cât și susținătorii lor!

După munte urmează… marea!
Până la vacanța de vară (luna iulie), junii poliști de la grupa 2012 vor mai fi angrenați în meciuri amicale și turnee. ”Urmează să participăm la turneul organizat de către cei de la Ghiroda, Cupa de vară Ghiroda, la finalul acestei luni, iar la finele lunii iunie vom participa la Cupa Mării Negre, ce se va desfășura la Eforie”, ne-a lămurit antrenorul micuților alb-violeți.

 

Lotul campionilor
Tânărul tehnician Rafael Prodana a deplasat următorul lot de jucători la Cheile Grădiștei:
* portari: Răzvan Bolog, Flavius Mihăescu, David Tod
* fundași: Ștefan State, Andreas Nica, Răzvan Iana, Luca Irimia, Matei Secoban
* mijlocași: Abel Cincă, David Popescu, Ianis Ghiran, Raul Tudoruț, Deiwid Coca, Ianis Ciorogariu, Nicolas Tărăbuță
* atacanți: Sebastian Lazăr, Mihai Kovacs, Alexandru Duma, Eduard Crăciun, Patrick Pătru, Mihnea Zamoșteanu

Text: OVIDIU LINȚA

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

RETROSPECTIVA ANULUI 2020, CU ȘEFUL CENTRULUI DE COPII ȘI JUNIORI AL POLITEHNICII TIMIȘOARA

Anul 2020 își consumă ultimele zile și, de aceea, am considerat că este momentul ...

DEBUT EXCELENT PENTRU POLITEHNICA TIMIȘOARA ÎN LIGA ELITELOR U19!

S-a dat startul în Liga Elitelor, iar Politehnica Timișoara a reușit o victorie prețioasă ...

JUNIORII MARI AI POLITEHNICII TIMIȘOARA AU INTRAT ÎN SEMICANTONAMENT

Activitatea centrului juvenil al Politehnicii Timișoara s-a reluat în ianuarie, după binemeritata vacanță prilejuită ...