EVOLUȚII ÎNCURAJATOARE PENTRU GRUPELE 2011 ȘI 2014 ALE POLITEHNICII ÎN TURNEELE DE PREGĂTIRE

Grupele 2011 și 2014 din cadrul Academiei de juniori a Politehnicii, ambele antrenate de Gelu Haidău, au participat în ultima perioadă la turnee amicale, în apropiere de Timișoara. Competițiile s-au desfășurat la Șag (”Cupa Bega”, organizată în perioada 2-4 aprilie de Asociația Sportivă Ceatta) și Covaci (”Vest Cup 2021” s-a derulat în două etape: între 9 și 11 aprilie pentru categoria de copii născuți în 2011, iar între 16 și 18 aprilie, la categoria 2014).
Tehnicianul celor două formații alb-violete s-a declarat mulțumit, per ansamblu, de prestația și atitudinea jucătorilor săi, privați în această perioadă de meciuri oficiale, din cauza pandemiei.

Grupa 2011: obiective atinse
Mai întâi, componenții formației de 2011 au luat parte la turneul de la Șag, desfășurat într-un sistem oarecum atipic: cele 16 echipe participante au fost repartizate în patru grupe de câte patru formații, iar câștigătoarele grupelor s-au calificat direct în semifinale, trecându-se peste faza sferturilor de finală, în care ar fi evoluat, în mod normal, și ocupantele locurilor secunde din grupe. Gruparea noastră a ocupat locul al doilea în grupă, după care a jucat pentru locurile 5-8. Tinerii alb-violeți au înregistrat patru victorii și un eșec și s-au clasat pe locul 5 la general.


O săptămână mai târziu, ei au disputat finala mică a turneului de la Covaci, pe care, însă, au pierdut-o dramatic! Viitorul Arad s-a impus la limită, cu 1-0, după ce ”noi am avut 20 de ocazii, șapte bare, penalti ratat, dar nu am reușit să marcăm! Ei au avut o ocazie și au dat un gol!”, așa cum a explicat antrenorul Gelu Haidău.


Principalii marcatori din aceste partide de pregătire au fost Dragomir Eduard, Marko Lukas, Velniciuc Ianis, Tomulea Eduard, Tătaru Andi, Mârza Ștefan, Sandu Eric, Matei Alexandru.
Haidău a caracterizat astfel evoluția jucătorilor săi în cele două competiții amicale: ”Am avut parte de o surpriză deosebit de plăcută. Am preluat această grupă acum un an și jumătate. Echipa era formată cu un an mai devreme, dar au plecat mulți. Rămăsese doar un nucleu de șapte jucători, după care lotul a fost completat. La început a fost greu, pierdeam la diferențe mari de scor, băieții erau demoralizați, fără atitudine. Dar au trecut printr-o adevărată metamorfoză, iar acum se pot lupta de la egal la egal cu orice academie din țară! Au dovedit că pentru ei nu există verbul a renunța, își domină adversarul, își exploatează calitățile. Au evoluat bine în aceste turnee, la care am mers cu o anume temă și ne-am îndeplinit obiectivele. Evident, nu ne-au interesat rezultatele, ci realizarea cerințelor din teren: angajamentul, găsirea spațiilor libere, marcajul, jocul cu mingea la picior”.


Tehnicianul a folosit următorii jucători pe parcusul celor două turnee:
* portari : Mititelu Darian, Bodo Eduard
* jucători de câmp: Tătaru Andi, Grosu Rareș, Stoicănescu Călin, Tomulea Eduard, Marko Lukas, Dragomir Eduard, Mârza Ștefan, Velniciuc Ianis, Matei Alexandru, Peter Ayan, Bocz Robert, Ișfan Andrei, Dorca Luca, Eric Sandu, Ganciu Andrei, Honceru Deian, Gădălean Rareș.
Pentru sâmbăta viitoare este preconizat un nou meci de pregătire: returul cu CSM Lugoj, în deplasare.

Grupa 2014, debut în turnee
Și micuții alb-violeți născuți în 2014 au avut o comportare meritorie în turneele de la Șag și Covaci. Mai întâi, la ”Cupa Bega” de la Șag, după patru victorii și o înfrângere (în semifinale), au ocupat locul al treilea. Cei mai importanți marcatori au fost Ignea Lucas, Șuiu Nicolas, Cornea Dominic, Prisniac Darius, Copoț Darius, Mladenovici Patric, Radu William.

 


Apoi, în competiția de la Covaci, ”Vest Cup 2021”, jucătorii pregătiți de Gelu Haidău și Cosmin Valsan au pierdut finala mică în fața formației LPS Bihorul Oradea, care s-a impus cu 3-1.


”A fost un joc plăcut, cu multe ocazii. Ne-am duelat cu adversari care joacă de mai multă vreme împreună, dar ne-am descurcat neașteptat de bine. Au fost, practic, primele două turnee sub culorile clubului pentru această grupă. Condițiile meteo au fost nefavorabile, a fost frig și a plouat în ziua finalei mici, dar, așa cum e și cântecul, <<Zi cu soare, fără soare, pentru Poli noi jucăm>>, așa am făcut și noi astăzi! Așadar, pentru cele zece luni de când ne antrenăm împreună, a fost o prestație foarte bună, date fiind condițiile actuale”, a concluzionat Haidău.


Competițiile s-au disputat pe iarbă, pe suprafață redusă (40/20 metri), în sistem de joc 4+1, iar pentru Politehnica Timișoara, la grupa 2014, au evoluat următorii:
* portari: Dragomir Flavius, Urecheatu Răzvan
* jucători de câmp: Dinescu Ian, Costescu Cristian, Prisniac Darius, Anuțescu Eduard, Suiu Nicholas, Florea Deian, Pittini Fabian, Radu William, Copoț Darius, Lăutaru Lukas, Basaormeny David, Urbanovici Răzvan, Bondor Raul, Ilieș Alexandru, Kovacs Andrei, Cornea Dominic.

Text: OVIDIU LINȚA
Explicație foto: Imaginile prezentate în cadrul acestui articol au fost realizate cu prilejul partidelor disputate de grupele 2011 și 2014 pe arena din Covaci

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

PRESELECȚIE PENTRU CEI MAI MICI POLIȘTI

Clubul nostru formează o nouă grupă de copii născuți în 2015-si mai mici (2016-2017). ...

RETROSPECTIVA ANULUI 2020, CU ȘEFUL CENTRULUI DE COPII ȘI JUNIORI AL POLITEHNICII TIMIȘOARA

Anul 2020 își consumă ultimele zile și, de aceea, am considerat că este momentul ...

IMAGINI DE NEUITAT CU JUNIORII ACADEMIEI, ÎNTR-UN MATERIAL VIDEO

2020 se apropie cu pași repezi de final. Pentru a ne aminti de momentele ...