VICTORII CLARE PENTRU POLITEHNICA LA RELUAREA LIGII ELITELOR

Juniorii Politehnicii Timișoara au început în forță stagiunea de primăvară a Ligii Elitelor. Competiția destinată categoriilor de vârstă Under 19 și, respectiv, Under 17, s-a reluat la sfârșitul săptămânii trecute. Meciurile au contat pentru etapa a 11-a (ultima a turului), iar tinerii fotbaliști alb-violeți s-au impus clar, pe teren propriu, în duelurile cu vecinii de la LPS Banatul Timișoara.

Cinci goluri în doar 20 de minute!
Ziua de sâmbătă, 13 martie, n-a fost deloc cu ghinion pentru jucătorii clubului nostru. Juniorii mari au câștigat cu un categoric 7-3 întâlnirea cu LPS Banatul. Oaspeții au deschis scorul în minutul 10, după care Politehnica a egalat și a stabilit scorul la pauză: 1-1. Debutul reprizei a doua a fost de-a dreptul fulminant pentru băieții lui Iulian Prodana: după doar 20 de minute de la reluarea actului secund, tabela arăta un uluitor 6-1 în favoarea Politehnicii! La scurt timp după ce și-au spulberat adversarul, alb-violeții au rămas în doar 10 oameni până la final, deoarece Șchiopu se accidentase, iar schimbările erau deja epuizate. Apropo de acest aspect, echipa noastră a avut la startul partidei doar 11 jucători înscriși pe foaie, din cauza unor inadvertențe în privința carnetelor de joc și a cărților de identitate. După ce situația a fost rezolvată în regim de urgență, Prodana a efectuat trei schimbări și a introdus în teren și alți jucători. Totodată, tehnicianul a fost nevoit să improvizeze pe unele posturi (Bîrlovean și Gașpar au început partida cu sarcini defensive, dar, ulterior, au trecut în atac) și chiar să schimbe sistemul de joc. În cele din urmă a fost Poli – LPS Banatul 7-3.
Cele șapte goluri ale Politehnicii au fost marcate de Rareș Bîrlovean (3), Alexandru Gașpar (2), Vlad Toma (1) și Alexandru Porav (1).


Alb-violeții au început în următoarea alcătuire: Urdeș – Bălan, Toma, Bîrlovean, Amariei (35, Mada) – Gașpar – Ghiriș (30, Bălănescu), Oniceanu, Șchiopu, Pantea – Szilagy (20, Porav).
Șeful Centrului de copii și juniori al clubului nostru, Iulian Prodana (foto), a tras concluziile după primul meci oficial din 2021: ”Am avut un început de joc mai ezitant, relațiile de joc nu au funcționat excelent, dat fiind faptul că am folosit și jucători de la alte grupe, dar, cu improvizări pe parcurs, ne-am atins obiectivul. Cu un om în minus, pe final am fost mai obosiți, dar sunt mulțumit de atitudinea lor și îi felicit! Tot sâmbătă s-a reluat și Liga a 3-a, unde juniorii noștri evoluează pentru Fortuna Becicherecu Mic. Am pierdut la Ghiroda cu 2-0, dar nu rezultatele contează. Cu siguranță câțiva jucători își vor demonstra valoarea și din vară vor juca tot la nivel de seniori, fie în Liga a 3-a, fie în Liga a 2-a”.


În clasamentul Ligii Elitelor U19, Politehnica ocupă locul al 9-lea, cu 12 puncte.

Aproape de podium la U17
Și alb-violeții născuți în 2004 au început anul cu dreptul: 4-1 cu LPS Banatul. După un autogol al formației vizitatoare, pentru formația antrenată de Alin Ionescu au mai marcat Robert Ehling și Cristian Zetu (2). Victoria a fost obținută în următoarea distribuție: Cuzmanovici (82, Oros) – Pușkaș, Huminic, Petcov, Pervescu, Gologan, Pureca, Bakoș (52, Moisă), Spulber, Zetu, Ehling.
În ierarhia de la U17, Politehnica se clasează pe poziția a 4-a, cu 24 de puncte (cu șase mai puțin decât liderul UTA, care va disputa în etapa următoare derbiul cu ocupanta locului secund, Csikszereda Miercurea Ciuc, în deplasare).

Cu optimism spre Cluj
Sâmbătă, 20 martie, în runda a 12-a (prima a returului) din Liga Elitelor, Politehnica Timișoara evoluează în deplasare, în fief-ul celor de la CFR Cluj. Pe terenul din cartierul clujean Someșeni, mai întâi, de la ora 12:00 se vor duela formațiile de U19, după care, de la ora 14:00 e programată confruntarea celor de la U17. Cele două grupe alb-violete vor pleca vineri dimineață spre Ardeal, cu autocarul și se vor caza în Cluj-Napoca.
În contextul actual al pandemiei, în competițiile desfășurate sub egida FRF, cum este și cazul Ligii Elitelor, este necesară efectuarea testului PCR, care are o valabilitate de 14 zile. În cazul în care o echipă are în lot cel puțin un jucător testat pozitiv, este obligată să anunțe DSP-ul local. Instituția publică va înștiința ulterior clubul dacă poate disputa în continuare jocuri sau se impun măsuri de restricție temporară.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

JUNIORII MARI AI POLITEHNICII TIMIȘOARA AU INTRAT ÎN SEMICANTONAMENT

Activitatea centrului juvenil al Politehnicii Timișoara s-a reluat în ianuarie, după binemeritata vacanță prilejuită ...

GRUPA 2012: ENTUZIASM TINERESC ATÂT PE TEREN, CÂT ȘI PE BANCA TEHNICĂ

În urmă cu mai bine de patru ani, în cadrul Centrului juvenil al Politehnicii ...

ANTRENORUL PAUL CODREA, NOUL COLABORATOR AL CENTRULUI DE COPII ŞI JUNIORI AL POLITEHNICII

Fostul internaţional timişorean Paul Codrea revine în familia alb-violetă. După ce şi-a început practic ...