JUNIORII MARI AI POLITEHNICII TIMIȘOARA AU INTRAT ÎN SEMICANTONAMENT

Activitatea centrului juvenil al Politehnicii Timișoara s-a reluat în ianuarie, după binemeritata vacanță prilejuită de sărbătorile de iarnă. Juniorii și tehnicienii din cadrul academiei noastre au pășit în 2021 cu speranța că va fi un an mai bun și că pandemia nu le va mai afecta activitatea sportivă, așa cum s-a întâmplat, din păcate, în 2020.
Am stat de vorbă cu șeful centrului de copii și juniori, Iulian Prodana, pentru a lua „pulsul” tinerilor jucători alb-violeți și a afla principalele noutăți apărute în ultimele săptămâni…

Incertitudinea planează, deocamdată, în privința desfășurării competițiilor fotbalistice la nivel juvenil. Dacă în cazul juniorilor mari, care participă în Liga Elitelor (la Under 19 și, respectiv, Under 17) există speranțe de reluare a campionatului, în ceea ce-i privește pe mai tinerii fotbaliști sunt semne mari de întrebare dacă vor putea evolua în competițiile oficiale în această primăvară. Până la aflarea unei decizii din partea forurilor abilitate, jucătorii noștri se pregătesc pe terenurile aparținătoare ”Bazei 2” din Timișoara, conform programului stabilit de tehnicienii lor, de regulă cu un singur antrenament pe zi, cu câteva excepții.

Antrenamente și meciuri amicale la U17
Un program mai special au în această perioadă juniorii mari, cei născuți în anii 2002, 2003 și 2004, adică tocmai cei care au evoluat și în toamnă în competiții (în Liga Elitelor sau în Liga a 3-a, la Fortuna Becicherecu Mic, în cazul grupei 2003). Pentru că săptămâna aceasta este vacanță școlară intersemestrială, grupele de vârstă de care am amintit mai sus au intrat într-un regim de pregătire cu câte două antrenamente pe zi, pe plan local, la ”Baza 2”.
Primii intrați în semicantonament au fost elevii lui Alin Ionescu, de la formația de Under 17. Tinerii fotbaliști născuți în 2004 au început această perioadă de pregătire încă de vinerea trecută, iar o zi mai târziu au disputat un joc-școală, în familie, cu mai tinerii lor colegi de la grupa 2006. Câteva imagini de la acest test puteți vedea în fotografiile de mai jos, cu băieții de la grupa 2004 purtând maiouri de culoare portocalie.

Junii de la U17 au stabilite în programul acestei săptămâni disputarea a încă două meciuri amicale: primul, miercuri seară, în nocturnă, iar cel de-al doilea sâmbătă, la finalul semicantonamentului.

”Mișcări de trupe” la U19 și Becicherec
De luni a luat startul regimului special de pregătire, cu câte două ședințe pe zi, și grupa Under 19, aflată sub comanda lui Iulian Prodana și Sorin Vlaicu, precum și contingentul de jucători născuți în 2003, care evoluează pentru divizionara C Fortuna Becicherecu Mic, cu Iulian Prodana aflat la cârma tehnică.

Despre această etapă de pregătire a celor mai mari juniori din cadrul academiei alb-violete ne-a vorbit Iulian Prodana (foto): ”Dimineața facem un antrenament fizic, bazat pe forță, iar după-amiaza punem accent pe latura tehnico-tactică. Pentru sâmbătă vrem să găsim parteneri de joc pentru meciuri amicale, ne gândim la formații din zonă, precum Buziaș, Șag sau alte echipe. Am adus câțiva jucători, urmează să-i transferăm. De exemplu, încercăm legitimarea lui Ștefan Grimmer, un student de origine română, care a fost plecat prin Elveția. De asemenea, după cum se știe, mai mulți jucători care au făcut parte în tur din lotul Fortunei Becicherecu Mic au fost redirecționați: Velcan a fost împrumutat până în vară la CSC Ghiroda-Giarmata Vii, Cristodulo a plecat la Reșița, Gașpar, Bîrlovean, Ehling fac parte din lotul echipei de seniori a clubului nostru, Huminic și Gabriel Ursu au revenit la formația de U17, iar pentru Mădălin Ursu au recidivat problemele medicale și va fi indisponibil o perioadă. În aceste condiții, vom completa lotul de la Becicherec și cu câțiva jucători de la U19, printre care Mihai Dragoș, Codrea Laurențiu. În vizor sunt și Adrian Ghiriș (de la Ripensia Timișoara) și Adrian Sabău (de la divizionara D Murani-Carani)”.


Iulian Prodana a mai precizat că perioada de transferuri la juniori se va încheia cu 48 de ore înaintea eventualei reluări a campionatului.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

IMAGINI DE NEUITAT CU JUNIORII ACADEMIEI, ÎNTR-UN MATERIAL VIDEO

2020 se apropie cu pași repezi de final. Pentru a ne aminti de momentele ...

GRUPA 2005: ÎN AȘTEPTAREA MECIURILOR OFICIALE

Continuăm prezentarea grupelor de copii și juniori de la Politehnica Timișoara. În această săptămână ...

JUNIORII U17 AI POLITEHNICII TIMIȘOARA, ÎNTRE ADOLESCENȚĂ ȘI PASUL SPRE MATURIZARE

Grupa de juniori născuți în anul 2004 are un istoric aparte. În martie 2016, ...