SUB REFLECTOR, GRUPELE 2011 ȘI 2014

Așa cum v-am obișnuit în ultimele săptămâni, continuăm prezentarea grupelor din cadrul Academiei de copii și juniori a Politehnicii Timișoara. A venit rândul să-i cunoaștem pe micuții fotbaliști antrenați de Gelu Ionuț Haidău, de la grupele 2011 și, respectiv, 2014.

Grupa 2011: Disciplinați și harnici la fotbal, dar preocupați și de învățătură
Tinerii născuți în urmă cu nouă ani au fost pregătiți până în iunie 2019 de către Cristian Gălan, după care grupa a fost preluată de către Gelu Haidău, care tocmai se alăturase proiectului Academiei alb-violete. Tehnicianul vorbește la superlativ despre elevii săi: ”Am constatat că există o evoluție pozitivă din punctul de vedere al calităților tehnice și psihologice la nivelul grupei. Sunt foarte mulțumit de atitudinea lor la antrenamente și la jocurile de verificare. Practică fotbalul cu bucurie, au început să înțeleagă și să simtă spiritul polist. Cam 75% din componenții grupei se descurcă foarte bine și la școală. Câțiva practică și alte sporturi, dar doar la stadiu recreațional”.


Grupa 2011 ar fi trebuit să joace în această toamnă în Interligă, dar efectele pandemiei au amânat startul. ”Am fi intrat și la juniori E, adică la o categorie superioară de vârstă cu un an… Sper ca, prin reglementările anunțate, din februarie anul viitor, când testele Covid vor fi 10 euro de jucător, să putem relua competițiile. Și-n această toamnă părinții ar fi fost dispuși să suporte măcar un test pe lună, dar nu au fost și alte competitoare care să facă la fel. Sunt încrezător că vor reveni din primăvară și meciurile oficiale. Avem un grup muncitor, disciplinat, iar câțiva copii merită a fi urmăriți pe viitor, fiindcă vor confirma”, a explicat Haidău.

Lotul grupei 2011
Efectivul cuprinde 17 jucători, iar Gelu Haidău este ajutat în pregătirea acestei grupei de către Adrian Găbaie…
* portari: Mititelu Darian, Popescu Alexandru
* jucători de câmp: Tătaru Andi, Grosu Rareș, Stoicănescu Călin, Tomulea Eduard, Marko Lukas, Dragomir Eduard, Mârza Ștefan, Velniciuc Ianis, Matei Alexandru, Peter Ayan, Bocz Robert, Ișfan Andrei, Dorca Luca, Eric Sandu, Ganciu Andrei

*************************************************************************

Grupa 2014: Micuți, dar receptivi
Din luna august a acestui an, Gelu Haidău a preluat grupa 2014 de la experimentantul antrenor Dorel Mașcovescu, cel care i-a inițiat în lumea fotbalului începând din 2019. Despre impactul micuților jucători cu ”sportul-rege”, Haidău ne-a mărturisit următoarele: ”Odată cu trecerea lor în etapa de inițiere au început să simtă o plăcere mai mare pentru fotbal. Am început să fac exerciții specifice cu ei, fiindcă până acum a fost mai mult o joacă. Sunt receptivi la antrenamente, deși sunt încă la o vârstă fragedă. Anul acesta a însemnat pentru ei și începerea școlii, dar numai pentru vreo două săptămâni, după care au trecut pe online. Mă bucur că, prin practicarea antrenamentelor, îi mențin la un nivel psihic bun pentru această perioadă. Și ei sunt bucuroși că fac parte dintr-o grupă a lui Poli, se simt bine în tricoul alb-violet, iar din toamna viitoare vor simți și gustul competițiilor oficiale”.

Lotul grupei 2014
Nu mai puțin de 19 jucatori compun lotul grupei 2014, la care Haidău îl are ca asistent pe Cosmin Valsan…
* portari: Alupii Albert, Dragomir Flavius, Urecheatu Răzvan
* jucători de câmp: Dinescu Ian, Costescu Cristian, Prisniac Darius, Anuțescu Eduard, Suiu Nicholas, Florea Deian, Pittini Fabian, Radu William, Copoț Darius, Lăutaru Lukas, Pop Mateo, Toia Raul, Basaormeny David, Lorencz Patrick, Urbanovici Răzvan, Bondor Raul

Drumul lui Haidău spre banca tehnică
Se cuvine să-l cunoaștem mai bine și pe cel ce se ocupă de destinele micuților jucători de la grupele 2011 și 2014. Gelu Ionuț Haidău s-a născut la Anina, în urmă cu aproape 38 de ani. A început fotbalul la juniorii echipei locale, Minerul, și chiar a apucat să debuteze la seniori, în Liga a 3-a, când gruparea cărășeană încă se afla într-o stare financiară acceptabilă. Din nefericire, la doar 18 ani a fost nevoit să pună punct carierei de jucător din cauza unor probleme de ordin medical (discopatie lombară, dezlipire de retină). Dar, cum pasiunea pentru fotbal a fost imensă și în cazul lui Gelu, el a urmat încă de tânăr (la aproximativ 25 de ani) cursurile Școlii de antrenori. Pe lângă atestatul de tehnician (deține licența C) l-a obținut și pe cel de preparator fizic. Ambițios, tânărul antrenor s-a înscris și pentru examenul de obținere a licenței B, amânat de pandemie pentru anul viitor.


Gelu Haidău și-a început cariera de tehnician din eșaloanele inferioare, apoi a făcut parte din staff-ul echipei de fotbal feminin Fortuna Becicehrecu Mic, cu care a și promovat în Liga I. În 2014 a activat la CFR Timișoara (copii și juniori), sub îndrumarea actualilor colegi de la Academia de juniori a Politehnicii, Alin Ionescu și Orlando Ștefan.
De asemenea, antrenorul originar din județul Caraș-Severin a pus bazele propriei școli de fotbal, ACS Raisa (după numele fiicei sale), unde în prezent pune accentul pe grupele de inițiere (2013, 2014). În plus, a inițiat campionatul național de futsal feminin.
În încheiere, antrenorul grupelor 2011 și 2014 de la centrul juvenil al Politehnicii a precizat: ”Este foarte important să nu uităm că micii sportivi sunt actorii principali în tot acest ciclu de pregătire. Mă bucur că reușim să le asigurăm cele mai bune condiții de pregătire în complexul de la Baza 2”.
Mai adăugăm că selecția este în continuare deschisă, la ambele grupe de vârstă, atât pentru elită, cât și în scop recreațional. Cei interesați pot lua legătura cu antrenorul Gelu Haidău (număr de telefon: 0742315099).
* Antrenamentele se desfășoară astfel:
– grupa 2011: marțea, joi și vinerea, de la ora 17:30
– grupa 2014: lunea și miercurea, de la ora 17:00

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI
Sursa foto: https://www.facebook.com/ASU-Politehnica-Timisoara-grupa-2011-112059363666828

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

BUCURIA DE A ”REDEVENI” JUNIOR! POPOVICI ȘI PLAZONJA, ÎN MIJLOCUL TINERILOR POLIȘTI

  O ședință de pregătire obișnuită poate deveni una deosebită, de neuitat. Pentru juniorii ...

HARASIM ȘI SMARANDA, ”ȘLEFUITORII” PORTARILOR ACADEMIEI DE JUNIORI

”Ai portar, ai echipă!”, spune o vorbă veche din lumea fotbalului. De acest aspect ...

GRUPA 2007, SUB BAGHETA FOSTULUI INTERNAȚIONAL PAUL CODREA

Să înveți fotbal de la un antrenor care-n cariera sa de jucător dăduse piept ...