GRUPA 2005: ÎN AȘTEPTAREA MECIURILOR OFICIALE

Continuăm prezentarea grupelor de copii și juniori de la Politehnica Timișoara. În această săptămână am luat ”pulsul” formației de jucători născuți în anul 2005. Junii alb-violeți sunt antrenați de Alin Paleacu.

”Echipa este în progres, sunt mulțumit!”
Pregătită până în urmă cu doi ani de Orlando Ștefan, grupa 2005 a clubului nostru a fost preluată de către Alin Paleacu (foto). Fostul fotbalist timișorean antrenase în prealabil grupa 2002 de la ACS Poli.
Despre echipa pe care o conduce de doi ani încoace, Paleacu a afirmat următoarele: ”S-au schimbat multe lucruri în bine în ultima vreme. S-au schimbat și jucătorii, cei fără calitate au dispărut, iar în locul lor am adus jucători de la alte cluburi. Grupa este în progres, sunt mulțumit de nivelul la care se află acum. Dar sper să fiu și mai mulțumit când se va face tranziția de la juniori la seniori, în fotbalul mare”.

Adolescenții alb-violeți aflați în jurul vârstei de 15 ani ar fi trebuit să evolueze acum în Liga Elitelor U16, dar pandemia a blocat competiția. Paleacu explică situația: ”Anul acesta nu ne facem speranțe, pandemia a compromis totul. Poate de anul viitor, din martie, vom juca în campionat. Ne antrenăm, disputăm periodic jocuri de verificare, dar nu e ca-n meciurile oficiale, unde sunt alte emoții, există miză. Ei se află acum la o vârstă mai dificilă, postpubertară, dar vorbesc permanent cu ei, sunt convins că o să trecem cu bine de toată această perioadă”.

Cât despre condițiile pregătire de care beneficiază componenții Academiei de copii și juniori de la Politehnica Timișoara, Alin Paleacu a precizat: ”Condițiile în care ne desfășurăm activitatea sunt extraordinare, mă simt foarte bine la ASU Poli! Sper ca, la rândul meu, să nu dezamăgesc conducerea clubului atunci când va veni momentul tranziției pentru generația de jucători născuți în 2005 și câțiva dintre ei sper să ajungă la echipa mare. Dar le-am transmis că nu-i pregătesc doar pentru Liga a 2-a, care e doar o rampă de lansare! Vreau să aspire la mai mult în cariera lor de fotbaliști!”.

Lotul de jucători
20 de tineri fotbaliști se pregătesc sub comanda lui Alin Paleacu. Iată care este componența actuală a lotului:
* portari: Alexandru Urdeș, Alexandru Lepădat
* jucători de câmp: Alexandru Duțu, Darius Chițu, Lucas Baeram, David Cotu, Andrei Manea, Andrei Popeci, Fabian Marincu, Cristian Archindeanu, Patrick Paleacu, Andrei Tihulcă, Albert Pop, Bogdan Pandurescu, Bogdan Luciu, Andrei Popa, Ciprian Gîngu, Marcus Mioc, Mario Chirilă, Adin Avramescu.

Patrick Paleacu

Din lot face parte și Patrick, fiul tehnicianului. Paleacu jr. evoluează pe postul de mijlocaș stânga și e mai tânăr cu un an decât coechipierii săi (s-a născut pe 25 martie 2006). Tatăl său mărturisește că nu face niciun fel de diferențe între Patrick și colegii săi: ”Sunt exigent cu el, pe teren îl tratez cum îi tratez și pe ceilalți jucători. Am conversat cu el pe această temă, pentru a-l face să înțeleagă că e benefic pentru el să fiu exigent. I-am vorbit despre cariera de fotbalist, iar el va trebui să aleagă: ori fotbal, ori școală!”.

2005, anul în care Paleacu l-a învins pe Buffon!
Născut în urmă cu 45 de ani (pe 19 ianuarie 1975, la Timișoara), Alin Paleacu are o bogată experiență în fotbalul românesc. A jucat la cele mai importante echipe bănățene din anii 90-2000: Poli Timișoara, UMT, CFR Timișoara, CSM Reșița. De asemenea, de-a lungul anilor a mai evoluat la Minaur Zlatna, Apulum Alba Iulia, Jiul Petroșani, Gloria Buzău, Internațional Curtea de Argeș, Săgeata Stejaru, ACS Recaș, precum și la gruparea austriacă Amstetten.
Cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei sale a fost când l-a învins pe legendarul portar italian Gianluigi Buffon de la punctul cu var și a stabilit scorul final în amicalul de gală Poli – Juventus Torino: 2-2! Duelul cu Thuram, Cannavaro, Nedved, Mutu & Co. se disputase la 3 august 2005, adică tocmai în anul în care se nășteau componenții grupei pe care o pregătește acum! Fostul mijlocaș rememorează acele clipe: ”Parcă ieri a fost… Rămânem cu amintiri plăcute, dar nu știu când vor mai veni la Timișoara așa jucători de calibru! A rămas acea bucurie că l-am învins pe Buffon, care, iată, încă este jucător activ, la fel ca Ibrahimovic”.

* Mai jos puteți vedea golul înscris de Alin Paleacu în poarta marelui Juventus Torino…

Text: OVIDIU LINȚA

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

GRUPA 2013: LA VREMEA ”ABC”-ULUI ȘCOLAR, DAR ȘI FOTBALISTIC

Formată în vara anului trecut, grupa 2013 de la Politehnica Timișoara a și debutat ...

BUCURIA DE A ”REDEVENI” JUNIOR! POPOVICI ȘI PLAZONJA, ÎN MIJLOCUL TINERILOR POLIȘTI

  O ședință de pregătire obișnuită poate deveni una deosebită, de neuitat. Pentru juniorii ...

EVOLUȚII ÎNCURAJATOARE PENTRU GRUPELE 2011 ȘI 2014 ALE POLITEHNICII ÎN TURNEELE DE PREGĂTIRE

Grupele 2011 și 2014 din cadrul Academiei de juniori a Politehnicii, ambele antrenate de ...