UN EGAL ȘI O VICTORIE PENTRU POLITEHNICA TIMIȘOARA ÎN DERBIUL CU RIPENSIA

Etapa a 3-a din Liga Elitelor a programat astăzi derbiul local Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara. La U19, duelul s-a încheiat la egalitate, iar la U17 alb-violeții s-au impus cu 3-0.

U19: Meci bun, dar fără goluri
În disputa juniorilor mari am avut parte de o confruntare în general echilibrată (cu un plus de posesie pentru echipa vizitatoare), viu disputată, cu ritm și ocazii la ambele porți, dar fără modificări ale scorului.

În prima repriză, jucătorii noștri puteau deschide scorul, însă au ratat două șanse mari. În debutul reprizei secunde (în minutul 55), Florin Popovici a pătruns bine în careul advers și a șutat de pe partea dreaptă, la colțul scurt, dar portarul vizitatorilor a respins balonul.

În continuare, și ripensiștii antrenați de Cristian Petcu au irosit două oportunități de a marca, prin Avramescu (min. 58, șut din careu, puțin peste poartă) și Bain (min. 80, cu capul, din mijlocul careului, puțin pe lângă poartă). Partida de la U19, dintre Poli și Ripensia s-a încheiat cu un scor alb, 0-0.


Coordonatorul Centrului de copii și juniori al Politehnicii Timișoara, Iulian Prodana (foto), s-a declarat mulțumit atât de rezultatul obținut, cât și de prestația tinerilor alb-violeți: ”Sincer să fiu, mă mulțumește rezultatul, dar mai ales atitudinea băieților, ambiția de care au dat dovadă, comparativ cu prestația din etapa trecută, de la Miercurea Ciuc. Se pare că le priește mai mult să joace acasă, așa cum a fost și cu CFR Cluj. Sunt mulțumit de modul în care s-au poziționat în teren și de cum au respectat sarcinile de joc. Am făcut și unele improvizații în formula de start, în sensul că Bălănescu a evoluat azi la U17, iar în locul său a jucat, ca fundaș central, Pantea, care de obicei joacă mijlocaș central. Popovici a jucat atacant, deși e mijlocaș. De asemenea, am început în banda stângă cu Trifa, care ulterior a ieșit accidentat”.

Tehnicianul apreciază rezultatul ca fiind ”echitabil, cu toate că-n repriza a doua am cedat ușor posesia. Am întâlnit o echipă bună, cu un lot numeros, cu destule variante pentru schimbări pe final de meci”.
Pentru Politehnica Timișoara au evoluat următorii:
Urdeș – Strați, Mihai, Pantea, Codrea – Toma – Bălan, Șchiopu (46, Szilagy), Porav, Trifa (63, Butar) – F. Popovici.
De cealaltă parte, Ripensia a răspuns cu: Horvat – Vegh (85, Cr. Buhăceanu), Bain, Colțiș, R. Ciurel, Olaru (76, Rus), D. Ciurel (76, Siminiceanu), Nikolici, Dan (70, Voros), Avramescu, Degău.

U17: Victorie la scor de neprezentare
Juniorii U17 ai clubului nostru au reușit un nou succes, după cel din etapa trecută (3-2 în deplasarea de la Miercurea Ciuc). Și de această dată, băieții lui Alin Ionescu au înscris același număr de goluri, pentru un 3-0 clar cu Ripensia.

Debutul de partidă a fost echilibrat, cu puține ocazii notabile la cele două porți. Mai întâi, în minutul 5, oaspeții, prin Vermeșan, au periclitat buturile lui Urdeș, dar fără succes, după care, de cealaltă parte, șuturile lui Zetu (min. 20 și, respectiv, 26) au ocolit poarta ripensiștilor.

Cu cinci minute înainte de pauză, după o fază în care vizitatorii au reclamat un fault în apropierea careului alb-violeților, a urmat un contraatac devastator al jucătorilor noștri, finalizat cu șutul lui Olariu, din poziție centrală, la semiînălțime, pe lângă portarul advers: 1-0.
Diferența s-a făcut în repriza secundă, prin golurile înscrise de doi jucători nou-intrați. În minutul 54, Spulber a majorat scorul în urma unei acțiuni individuale, la fel cum a făcut și Pușkaș în minutul 70, când a stabilit rezultatul final în duelul de la U17: Poli – Ripensia 3-0.


În ciuda unei victorii la scor de forfait pe care au obținut-o elevii săi, antrenorul polist Alin Ionescu n-a avut prea multe motive să-i laude pe aceștia: ”A fost un meci al orgoliilor, mai ales că la Ripensia evoluează câțiva jucători care-n trecut au jucat și la mine. Jucătorii mei au tratat prea ușor acest meci, au considerat că e suficient să intre pe teren ca să câștige! Ne-am impus prin forța grupului, prin valoare, dar nu sunt mulțumit de joc! Și, mai ales, nici atitudinea nu m-a mulțumit, spre deosebire de meciul de la Miercurea Ciuc, când am câștigat în special datorită atitudinii din teren!”.
Formula câștigătoare a fost:
Urdeș (76, Oros) – Picek, Bălănescu (76, Petcov), Lengyel, Mircea – Bakos, N. Popovici, Olariu – Pervescu (46, Spulber), Zetu (52, Pușkaș), Pureca.
Pentru învinși au jucat: Gravilă – Popescu (76, Unc), Butnărașu, Koszo, Huciu, Nica (46, Agapie), Szimionas, Dincă, Iseini (69, Andreșoiu), Andreica (62, Garștea), Vermeșan (69, Simion).

* În runda viitoare din Liga Elitelor, juniorii noștri se deplasează în Bănie, pentru duelul cu Universitatea. Până atunci, miercuri, 14 octombrie, ”Baza 2” va găzdui duelul reprogramat dintre Poli și CFR Cluj, de la Under 17.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

SUCCESE CONCLUDENTE PENTRU JUNIORII POLIȘTI ÎN LIGA ELITELOR

Ziua de sâmbătă, 17 aprilie, a fost una prodigioasă pentru toate cele trei echipe ...

GRUPA 2007, SUB BAGHETA FOSTULUI INTERNAȚIONAL PAUL CODREA

Să înveți fotbal de la un antrenor care-n cariera sa de jucător dăduse piept ...

EXTINDEREA ŞI MODERNIZAREA ARENEI “ŞTIINŢA”

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a aprobat extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. ...