TRISTEȚE LA U19, BUCURIE LA U17 PENTRU POLITEHNICA LA MIERCUREA CIUC

Victorie mare obținută de Politehnica Timișoara în etapa a doua din Liga Elitelor U17, în această după-amiază! Alb-violeții s-au impus spectaculos, cu 3-2 și au evitat o sâmbătă ce tindea să devină ”neagră” pentru clubul nostru la Miercurea Ciuc, după ce, cu câteva ore mai devreme, formația de seniori și cea de U19 pierduseră la zero în orașul din Harghita.

Eșec la scor de forfait la U19
Succesul din runda inaugurală (1-0, acasă, cu CFR Cluj) îi motiva din plin pe componenții formației U19 ai Politehnicii să obțină un rezultat pozitiv și-n deplasarea de la Miercurea Ciuc. Numai că formația locală Csikszereda s-a dovedit a fi o ”nucă” destul de tare pentru Oniceanu & Co. Gazdele s-au impus cu 3-0 (2-0), prin golurile marcate de Baga (minutul 7), Bălănescu (33-autogol) și Gergely (82-penalti, după un fault comis în careu de Mihai). Cu partru jucători născuți în 2004 (Bălănescu, Petcov, Porav și Butar) și unul în 2005 (portarul Urdeș), alb-violeții au fost depășiți de o garnitură cu jucători mai maturi (născuți în 2002 și 2003), cu un plus de forță și experiență. Greșelile individuale ale jucătorilor noștri au condus, în cele din urmă, la înregistrarea unui scor de neprezentare.
Pentru Poli U19 au evoluat următorii (în sistemul de joc 4-1-4-1): Urdeș – Strați (min. 52, Butar), Mihai, Bălănescu, Petcov – Toma – Bălan, Oniceanu, Porav, Popovici – Periat.

Un GOLogan de trei puncte!
Duelul dintre ciucani și bănățeni a fost mult mai echilibrat și, totodată, spectaculos la Under 17. După o primă parte în care tabela de marcaj a rămas imaculată, în repriza secundă s-au înscris cinci goluri! Localnicii au deschis scorul în minutul 54, prin Csiszer, după care formația noastră a întors rezultatul prin golurile marcate de Mircea (78) și Bakos (84). Cu un om în plus după eliminarea lui Moțiu (min. 86, pentru lovirea unui adversar cu cotul), harghitenii au restabilit egalitatea în minutul 90, prin Miklos! Jucătorii noștri nu au renunțat, însă, la luptă și, când probabil nimeni nu se mai aștepta (în minutul 90+1), Gologan a semnat victoria alb-violeților de pe Bega: Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Timișoara 2-3!
Formula învingătoare (în sistemul de joc 4-3-3) a fost: Cuzmanovici – Picek, Moțiu, Lengyel, Mircea – Gologan, Popovici, Olariu – Spulber (67, Pușkaș), Zetu (61, Bakos), Pureca (61, Pervescu).

 

Text foto: Jucătorii U17 ai Politehnicii, după victoria in extremis de la Miercurea Ciuc, încadrați de preparatorul fizic Cătălin Stănilă (rândul de sus, primul din stânga) și antrenorul Alin Ionescu

”De la extaz la agonie și, din nou, la extaz!”
…așa caracteriza, la final, întâlnirea de la Miercurea Ciuc, antrenorul echipei U17 poliste, Alin Ionescu (foto). Tehnicianul a ținut să-și felicite toți jucătorii, pentru că ”s-au dăruit în totalitate, din primul până în ultimul minut! Au contribuit la victorie și cei trei jucători introduși pe parcurs, care au intrat foarte bine în joc și ne-au adus un plus. A fost un meci dârz, ca o finală! Noi am disputat ultimul meci oficial în urmă cu aproape un an, în decembrie 2019! Băieții mei au dat dovadă de ambiție, dăruire, poftă de fotbal! S-au descătușat, au simțit din nou gazonul, emoțiile meciurilor cu miză! Am întâlnit o echipă foarte bună, cu un joc frumos”.

Alin Ionescu a fost impresionat de condițiile întâlnite la gruparea din Harghita: ”Am remarcat la Miercurea Ciuc un un proiect tare frumos, cu o bază de pregătire excelentă, cu terenuri foarte bune. Puține echipe vor pleca de aici nu cu puncte, ci cu punct, așa că victoria noastră m-a bucurat și mai mult!”.

Reprogramare cu CFR Cluj la U17
FRF a anunțat că meciul dintre Politehnica Timișoara și CFR Cluj, din runda inaugurală a Ligii Elitelor U17, nedisputat sâmbăta trecută din cauza unor cazuri de Covid la formația de pe Someș, a fost reprogramat pentru miercuri, 14 octombrie, de la ora 14:00. Până atunci, în Liga Elitelor (atât la U19, cât și la U17) urmează derbiul timișorean dintre Politehnica și Ripensia, programat sâmbătă, 10 octombrie!

Text: OVIDIU LINȚA

UPDATE: Mai jos puteți urmări rezumatul partidei dintre Csikszereda Miercurea Ciuc și Politehnica Timișoara, încheiată cu victoria dramatică a juniorilor noștri Under 17

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

POLI U17, NOUL LIDER AL SERIEI VESTICE DIN LIGA ELITELOR!

Victoria obținută astăzi de Politehnica Timișoara U17 i-a propulsat pe tinerii alb-violeți pe prima ...

CU PAUL CODREA DESPRE POLI ȘI FOTBAL, ÎN GENERAL, LA GSP LIVE

Antrenorul grupei 2007 de la Academia de copii și juniori a Politehnicii Timișoara, Paul ...

FETE ALB-VIOLETE ÎN GHETE

Aflate mereu în umbra băieților și privite cu scepticism atunci când vine vorba de ...