DEBUT EXCELENT PENTRU POLITEHNICA TIMIȘOARA ÎN LIGA ELITELOR U19!

S-a dat startul în Liga Elitelor, iar Politehnica Timișoara a reușit o victorie prețioasă la Under 19. În etapa inaugurală din Seria de Vest, alb-violeții s-au impus astăzi, cu 1-0, pe teren propriu, în fața celor de la CFR Cluj!

În partida disputată pe terenul din cadrul ”Bazei 2” a Universității Politehnica, formația noastră a întâlnit un adversar redutabil, o trupă care ar putea deveni, la un moment dat, generația viitoare a campioanei en-titre din fotbalul românesc, CFR Cluj.


În debutul confruntării, în minutul 13, mijlocașul nostru defensiv, Vlad Toma, a părăsit terenul accidentat, iar locul său a fost luat de Alexandru Porav.
Peste puțin timp, în minutul 15, Emanuel Oniceanu a marcat unicul gol al întâlnirii, cu o execuție din afara careului.


În continuare, tinerii feroviari clujeni au încercat în zadar să restabilească egalitatea. Practic, momentul psihologic al jocului s-a produs în repriza secundă, când ardelenii au ratat un penalti (mingea șutată de la punctul cu var a lovit bara porții lui Urdeș).


Așadar, un succes important reușit de componenții echipei U19 a Politehnicii, supravegheați de coordonatorul centrului nostru juvenil, Iulian Prodana.
Alb-violeții au evoluat într-un sistem de joc 4-1-4-1, în următoarea distribuție: Urdeș – Strati, Mihai (cpt.), Bălănescu, Codrea – Toma (13, Porav) – Bălan (60, Szilagy), Oniceanu, Popovici, Butar (60, Ad. Popa) – Periat. Rezerve neutilizate: Oros, Moisă, Coza, Trion.


De partea cealaltă, gruparea lui Călin Moldovan a răspuns cu următorii: Pânzariu – Rusu, Milchis, Laco, Prangrate, Botiș, Cătineanu, Doroftei, Cristea, Stejerean, Ghiță.

Start ratat la U17 din cauza Covid-ului!
Tot în această după-amiază ar fi trebuit să se dispute și meciul din Liga Elitelor U17, dintre Politehnica și CFR Cluj. Partida nu s-a mai desfășurat, deoarece patru juniori U17 ai clujenilor au fost depistați pozitiv la testul Covid! A fost înștiințată Federația Română de Fotbal, iar forul din capitală a solicitat DSP Timiș să ia o decizie în privința disputării partidei. Așa cum era de așteptat, Direcția de Sănătate Publică nu și-a dat acordul pentru desfășurarea jocului. ”Am aflat la stadion că nu mai jucăm, așa că am făcut un antrenament”, a explicat antrenorul U17 al Politehnicii, Alin Ionescu.


În etapa viitoare (sâmbătă, 3 octombrie), cele două formații ale clubului nostru angrenate în Liga Elitelor (U19 și U17) vor juca în deplasare, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: KULCSAR ROBI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

POLI TE FACE MARE!

Academia de juniori Politehnica Timișoara continuă acțiunile de selecție pentru grupele de vârstă destinate ...

UN EGAL ȘI O VICTORIE PENTRU POLITEHNICA TIMIȘOARA ÎN DERBIUL CU RIPENSIA

Etapa a 3-a din Liga Elitelor a programat astăzi derbiul local Politehnica Timișoara – ...

CU PAUL CODREA DESPRE POLI ȘI FOTBAL, ÎN GENERAL, LA GSP LIVE

Antrenorul grupei 2007 de la Academia de copii și juniori a Politehnicii Timișoara, Paul ...