DEBUT EXCELENT PENTRU POLITEHNICA TIMIȘOARA ÎN LIGA ELITELOR U19!

S-a dat startul în Liga Elitelor, iar Politehnica Timișoara a reușit o victorie prețioasă la Under 19. În etapa inaugurală din Seria de Vest, alb-violeții s-au impus astăzi, cu 1-0, pe teren propriu, în fața celor de la CFR Cluj!

În partida disputată pe terenul din cadrul ”Bazei 2” a Universității Politehnica, formația noastră a întâlnit un adversar redutabil, o trupă care ar putea deveni, la un moment dat, generația viitoare a campioanei en-titre din fotbalul românesc, CFR Cluj.


În debutul confruntării, în minutul 13, mijlocașul nostru defensiv, Vlad Toma, a părăsit terenul accidentat, iar locul său a fost luat de Alexandru Porav.
Peste puțin timp, în minutul 15, Emanuel Oniceanu a marcat unicul gol al întâlnirii, cu o execuție din afara careului.


În continuare, tinerii feroviari clujeni au încercat în zadar să restabilească egalitatea. Practic, momentul psihologic al jocului s-a produs în repriza secundă, când ardelenii au ratat un penalti (mingea șutată de la punctul cu var a lovit bara porții lui Urdeș).


Așadar, un succes important reușit de componenții echipei U19 a Politehnicii, supravegheați de coordonatorul centrului nostru juvenil, Iulian Prodana.
Alb-violeții au evoluat într-un sistem de joc 4-1-4-1, în următoarea distribuție: Urdeș – Strati, Mihai (cpt.), Bălănescu, Codrea – Toma (13, Porav) – Bălan (60, Szilagy), Oniceanu, Popovici, Butar (60, Ad. Popa) – Periat. Rezerve neutilizate: Oros, Moisă, Coza, Trion.


De partea cealaltă, gruparea lui Călin Moldovan a răspuns cu următorii: Pânzariu – Rusu, Milchis, Laco, Prangrate, Botiș, Cătineanu, Doroftei, Cristea, Stejerean, Ghiță.

Start ratat la U17 din cauza Covid-ului!
Tot în această după-amiază ar fi trebuit să se dispute și meciul din Liga Elitelor U17, dintre Politehnica și CFR Cluj. Partida nu s-a mai desfășurat, deoarece patru juniori U17 ai clujenilor au fost depistați pozitiv la testul Covid! A fost înștiințată Federația Română de Fotbal, iar forul din capitală a solicitat DSP Timiș să ia o decizie în privința disputării partidei. Așa cum era de așteptat, Direcția de Sănătate Publică nu și-a dat acordul pentru desfășurarea jocului. ”Am aflat la stadion că nu mai jucăm, așa că am făcut un antrenament”, a explicat antrenorul U17 al Politehnicii, Alin Ionescu.


În etapa viitoare (sâmbătă, 3 octombrie), cele două formații ale clubului nostru angrenate în Liga Elitelor (U19 și U17) vor juca în deplasare, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: KULCSAR ROBI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

COSTEL PANTILIMON, COLABORATOR RELAŢII INTERNAŢIONALE PENTRU CENTRUL DE COPII ŞI JUNIORI AL POLITEHNICII

Clubul nostru încearcă să atragă în continuare în proiectul Politehnicii oameni de calitate care ...

KIT REVEAL Drumul spre glorie… În alb și violet!

Să visezi de mic că, într-o bună zi, vei îmbrăca tricoul alb-violet al echipei ...

ÎN VIZOR, GRUPELE 2003 ȘI 2009 ALE POLITEHNICII TIMIȘOARA

Am ajuns la final de an și, totodată, la ultimul episod din ”serialul” în ...