JUNIORII D AI POLITEHNICII TIMIȘOARA, DORNICI DE START

”Plăcerea jocului”… Aceasta este expresia care caracterizează cel mai bine starea de spirit a tinerilor jucători care formează grupa 2008 a Politehnicii Timișoara. Aflați în jurul vârstei de 12 ani, adică în pragul adolescenței, băieții lui Orlando Ștefan nici nu ar trebui să fie preocupați de altceva pe dreptunghiul verde! Practic, ”ABC”-ul fotbalului și l-au însușit, deja, de la vârste mai fragede și, în plus, traversează o perioadă în care presiunea rezultatelor nu îi apasă. Cel puțin, deocamdată… Așa că au toate motivele de a se bucura de fotbal, de gazonul verde, de minge, de jocul în sine!

”Sunt copii cu calități, dornici de muncă, inteligenți”
Grupa 2008 a fost formată și condusă de Ionuț Iacob, însă fostul goalkeeper a părăsit de curând ”corabia” alb-violetă. De aproximativ trei săptămâni, juniorii D ai clubului nostru au un nou antrenor. Este vorba despre Orlando Ștefan, care este ajutat în pregătirea tinerilor fotbaliști de către Andrei Maier și, când este cazul, și de preparatorul fizic Cătălin Stănilă. De altfel, Orlando Ștefan se ocupă de ceva vreme (împreună cu Paul Codrea și Paul Ivan) și de grupa 2007 a Politehnicii Timișoara, așa că-i cunoștea destul de bine pe cei născuți în 2008. Ștefan i-a caracterizat astfel: ”Sunt copii cu calități, dornici de muncă, inteligenți, am remarcat deja la ei plăcerea jocului”.

Text foto: Juniorii născuți în 2008, primind indicații de la antrenorul Orlando Ștefan și preparatorul fizic Cătălin Stănilă

”Trupa preadolescenților” a ajuns la categoria de vârstă rezervată juniorilor D, nivel competițional la care se joacă în sistemul 8+1. Dar, din cauza pandemiei, startul de sezon rămâne, deocamdată, sub semnul întrebării, fapt explicat și de antrenorul principal al grupei: ”Nu știm, deocamdată, când va începe campionatul. Totul se va întâmpla în funcție de evoluția cazurilor de Covid, în funcție de ceea ce va fi și în școli… Dacă lucrurile merg bine, noi sperăm ca, după startul competițional de la juniorii mari, să se dea undă verde, treptat, și pentru grupele mai mici. Ne dorim foarte mult să avem meci de campionat la sfârșit de săptămână! Până atunci, ne pregătim cu conștiinciozitate, iar selecția este continuă, deschisă în permanență la grupa noastră!”.

CV-ul antrenorului
Orlando Ștefan (foto) s-a născut la 12 iunie 1989, la Timișoara. A copilărit la Valea Poienii (județul Hunedoara), până la 7 ani, după care a revenit în orașul de pe Bega. Trei ani mai târziu și-a îndreptat pașii către fotbal, la Poli, sub comanda lui Remus Steop, după care a trecut la CSȘ Timișoara, unde l-a avut ca antrenor pe Nicolae Bujor. La nivel de seniori a jucat la Textila Timișoara, fiind pregătit de fostul internațional de tineret, Florin Macavei.


În fine, cariera în antrenorat și-a început-o pe când era student în anul al III-lea la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la UVT. Atunci, în primăvara anului 2011, Alin Ionescu (actualul antrenor al grupei 2004 a clubului nostru), l-a chemat pe Orlando la CFR Timișoara. În luna septembrie a aceluiași an, ”Oli” a fost mandatat să se ocupe de pregătirea grupei 2005-2006 a feroviarilor. În vara anului 2016 a trecut la Politehnica Timișoara, împreună cu Alin Ionescu și câteva grupe de copii și juniori.

Lotul de jucători
Antrenorul Orlando Ștefan are la dispoziție un lot destul de restrâns numeric, de doar 14 jucători, dintre care trei sunt portari. De aceea, așa cum a subliniat și tânărul tehnician, selecția este deschisă în continuare. Dar iată componența actuală a grupei 2008 a Politehnicii Timișoara:
* portari: Mihai Pașca, Patrick Bairam, Damian Matei (născut în 2010);
* jucători de câmp: Alexandru Hodoșan, Ayann Manoliu, Alexandru Marta, Sabri Ozdemir, Grațian Lugojan, Alexandru Buzdugan, Dario Cristea, Robert Dîrlea, Andrei Tolcea, Felix Bodea, Mario Otescu.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

GRUPA 2007, SUB BAGHETA FOSTULUI INTERNAȚIONAL PAUL CODREA

Să înveți fotbal de la un antrenor care-n cariera sa de jucător dăduse piept ...

GRUPA 2012: ENTUZIASM TINERESC ATÂT PE TEREN, CÂT ȘI PE BANCA TEHNICĂ

În urmă cu mai bine de patru ani, în cadrul Centrului juvenil al Politehnicii ...

JUNIORII U17 AI POLITEHNICII TIMIȘOARA, ÎNTRE ADOLESCENȚĂ ȘI PASUL SPRE MATURIZARE

Grupa de juniori născuți în anul 2004 are un istoric aparte. În martie 2016, ...