BUCURIA DE A ”REDEVENI” JUNIOR! POPOVICI ȘI PLAZONJA, ÎN MIJLOCUL TINERILOR POLIȘTI

 

O ședință de pregătire obișnuită poate deveni una deosebită, de neuitat. Pentru juniorii Politehnicii Timișoara, antrenamentele de joi seară au fost, cu siguranță, memorabile, pentru că au avut parte de vizita a doi invitați speciali. În complexul sportiv ”Baza 2” al Universității Politehnica și-au făcut apariția doi dintre cei mai în formă componenți ai echipei de seniori a alb-violeților: Sergiu Popovici și Stjepan Plazonja. Și, nu oricum, ci pregătiți de muncă, alături de cei mai tineri fotbaliști ai clubului nostru! Artizanii victoriei de luni seară (2-1 cu Farul) s-au echipat pentru antrenament și, timp de o oră, au împărțit bucuria jocului cu copiii și juniorii din toate grupele ce-și desfășurau în acel inverval ședințele de pregătire pe ”Baza 2”. Evident, prin rotație, ca într-un simultan de șah, cu Sergiu și Stjepan adversari, deși unii tineri jucători, mai îndrăzneți, i-ar fi dorit pe ambii în echipa lor!

 

Drumul spre fotbalul mare
A fost o seară specială pentru juniorii Politehnicii Timișoara, care au avut ocazia de a pasa cu Sergiu sau de a-i centra mingea lui Stjepan… Sau, pur și simplu, de a alerga alături de doi dintre fotbaliștii pe care-i admiră, pe care-i văd la televizor și pe care, poate, îi au ca model în jocul cu balonul rotund!
Entuziasmul a fost de ambele părți: atât Sergiu Popovici, cât și Stjepan Plazonja au mărturisit că s-au simțit excelent în mijlocul copiilor din generațiile care vin din urmă. Cu un debut excepțional
de sezon (atât prin evoluții și rezultate, cât și prin cele două goluri de generic tv pe care le-a marcat în partidele cu ”U” Cluj și, respectiv, Farul Constanța), Sergiu ne-a confirmat, la finele acțiunii organizate cu sprijinul președintelui AST ”Druckeria”, Sebastian Novovici, că întâlnirea cu micuții alb-violeți n-a fost chiar o simplă joacă: ”Am transpirat ca la antrenamentele echipei mari! Ne-au alergat, a fost o plăcere, un moment aparte! Oricând o să revenim cu plăcere la astfel de acțiuni”…
Originar de pe meleaguri timișene (a copilărit la Fârdea, în zona Făgetului), robustul jucător de ”aripă” stângă a rememorat perioada sa de început în fotbalul de performanță: ”Eu am venit de la Fârdea și timp de șapte ani am stat în cămin, la LPS Banatul. La început locuiam opt copii în aceeași cameră de cămin, apoi șase… A fost greu, dar și frumos, mi-e dor de acea perioadă! Ca junior nu aveam așa o bază de pregătire bună, noi ne antrenam pe fostul teren Guban, unde e acum terenul sintetic de pe Baza 2. Atunci, nici apă nu aveam la antrenament, dar, din fericire, între timp s-au făcut lucruri frumoase, s-au creat condiții optime de pregătire pentru copii și juniori”.


Trecut în cariera sa pe la echipe de seniori precum Fortuna Covaci Flacăra Făget, FC Vaslui, Voința Sibiu, Academica Argeș Pitești, FC Botoșani, Gaz Metan Mediaș, Dinamo București și FC Hermannstadt (la Politehnica Timișoara a ajuns în luna februarie a acestui an), Sergiu le-a recomandat tinerilor jucători alb-violeți să trateze fotbalul cu seriozitate: ”Cel mai important e să fie serioși, să muncească mult, să dea totul pe teren, iar Cel de sus îi va răsplăti, mai devreme sau mai târziu! Și eu am avut multă răbdare”!.
Fotbalistul de 27 de ani le-a transmis celor tineri, prin puterea exemplului, că și școala are un rol deosebit de important în viața lor: ”Eu sunt student în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Când m-a luat Vasluiul, la o vârstă destul de fragedă, am plecat fără să mai dau Bacalaureatul, pentru că nu puteam rata șansa de a merge în Liga I. Mă gândesc la meseria de antrenor pentru viitor, dar, deocamdată, mă concentrez la cariera de jucător. Am început foarte bine campionatul cu Poli, sper să continuăm parcursul bun!”.

Text foto: O fotografie inedită cu Sergiu Popovici, din 2007, de pe vremea când era și el junior și efectuase un turneu în Italia alături de o selecționată a Timișului

Obiectiv: în play-off cu Poli
Sosit pe Bega la sfârșitul lunii august, sub formă de împrumut de la FC Hermannstadt, croatul Stjepan Plazonja a reușit deja să înscrie în tricoul alb-violet, în disputa cu Farul.

Atacantul de 22 de ani, care a evoluat la juniorii titratei grupări Dinamo Zagreb, s-a declarat încântat de întâlnirea cu tinerele speranțe ale clubului nostru: ”A fost o plăcere să mă văd cu acești băieți, m-am simțit minunat alături de ei. Au un nivel de pregătire destul de bun, centrul de juniori are echipe bune. Totul a fost în regulă, și antrenamentul, și tinerii jucători cu care ne-am pregătit. Baza de pregătire de aici este excelentă, antrenorii de la grupele de juniori mi-au lăsat o impresie bună, am întâlnit o atmosferă foarte plăcută aici”. Obiectivul lui Stjepan pentru acest sezon este să ajungă cu Poli în play-off-ul ligii secunde.

Text: OVIDIU LINȚA
Foto: LECZKI JOZSI

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

GRUPA 2013: LA VREMEA ”ABC”-ULUI ȘCOLAR, DAR ȘI FOTBALISTIC

Formată în vara anului trecut, grupa 2013 de la Politehnica Timișoara a și debutat ...

JUNIORII U17 AI POLITEHNICII TIMIȘOARA, ÎNTRE ADOLESCENȚĂ ȘI PASUL SPRE MATURIZARE

Grupa de juniori născuți în anul 2004 are un istoric aparte. În martie 2016, ...

IMAGINI DE NEUITAT CU JUNIORII ACADEMIEI, ÎNTR-UN MATERIAL VIDEO

2020 se apropie cu pași repezi de final. Pentru a ne aminti de momentele ...